TRENDS

WANDPANELEN

Wandpanelen zijn helemaal van deze tijd. De reden hiervan is niet moeilijk te  bedenken. Onze huizen worden groter, plafonds hoger en interieurs worden industriëler en moderner.  We maken meer gebruik van hardere, koudere materialen als beton en steen. Super mooi, maar dit heeft uiteraard ook nadelen en dan vooral voor de akoestiek in de ruimte. Iedereen die wel eens in een ruimte is geweest waar de akoestiek slecht is, weet waar we het over hebben. Geluid wordt slecht geabsorbeerd waardoor een galm en echo ontstaat. Dit is niet aantrekkelijk voor het gehoor en wordt op een gegeven moment zeer irritant. Een hele mooie oplossing om deze geluidshinder tegen te gaan, is het verbeteren van de akoestiek in de ruimte door het gebruik van akoestische wandpanelen. Het akoestische vilt achter de houten latten werkt geluidsabsorberend waardoor de ruimte comfortabeler wordt.  Ook als je geen last heb van slechte akoestiek zijn wandpanelen een stijlvolle toevoeging aan het interieur. Ze zijn namelijk heel mooi van design en in meerdere houtsoorten en afwerkingen te verkrijgen.

Van Dam Wandpanelen

GEEF KLEUR AAN JE LEVEN

Kleur is hot in de interieurbranche. Een bekend motto is: ‘Geef kleur aan je leven’. Naast het gebruik van kleur in je kledingstijl kun je natuurlijk ook helemaal los gaan omtrent je interieur. Dan bedoel ik niet met accessoires, maar met de meubels.  Tijdens het op zoek gaan naar foto’s van gekleurde meubels blijken ze echter zeldzaam te zijn. Gelukkig kom ik er wel een aantal tegen. Opvallend is dat grotendeels voor de kleur blauw wordt gekozen. ‘Blauw?’ Ja, blauw. Na enig onderzoek begrijp ik het helemaal. Deze kleur geeft het gevoel van vrijheid, wijsheid en stabiliteit. Tevens schijnt blauw gunstig te zijn voor lichaam en geest. Je snapt zeker wel dat ik nu even in de planning ga kijken wanneer mijn nieuwe blauwe meubel gemaakt kan worden 😉

Kleur
Kleur
Kleur

MARMER

Marmer is al sinds de klassieke oudheid een zeer gewilde steensoort. Niet alleen de hardheid van dit product is een pluspunt. Het materiaal heeft een prachtige lichtinval waardoor het een chique uitstraling heeft. Een keukenblad van marmer is helaas niet voor elk huishouden geschikt.  Marmer is een natuursteensoort dat ‘leeft’. Vuil trekt sneller in dan bij andere steensoorten en ook wanneer je wijn hebt gemorst of een theezakje op het aanrecht hebt laten staan, kun je dit maar beter heel snel schoonmaken. Sommige mensen vinden dit juist een charme, anderen houden hun blad liever jaren zo mooi alsof hij net geplaatst is. Voor de laatste groep mensen is er dan ook het marmerlook blad. Met de prachtige kleurschakeringen en aders zoals in een marmer blad, maar minder vlekgevoelig!

Marmer blad Van Dam Interieurbouw
Marmerlook blad Van Dam Interieurbouw

LEER

Wij zijn groot fan van het natuurlijke materiaal leer. Eén van de redenen is dat je met leer alle kanten op kunt. Leer is stoer en robuust, maar ook zacht en warm. Hiernaast is leer verkrijgbaar in allerlei varianten; glad, met reliëf, fantasie decor en bontlook. Ook met de kleuren kun je het zo bont maken als je zelf wilt. Naast wit, bruin en zwart is leer ook verkrijgbaar in het zilver, brons, goud én glanzend metallic. Uiteraard hebben wij ook diverse grepen met leer in ons assortiment zodat u ook uw houten meubels een spannende touch kan geven. (kijk voor  meer grepen met leer op de website van Prodinter)

Natuurlijke materialen Leer

3D RELIËF

Op de foto’s ziet 3D reliëf er heel mooi uit, maar hoe zien de 3D panelen er in het echt uit?  Wij zijn op onderzoek uitgegaan om meer te weten te komen over deze trend. Verrassend is dat de 3D panelen in heel veel soorten, maten en in elke kleur beschikbaar zijn. Dit is super fijn voor ons, en uiteraard ook jullie, aangezien alles wat wij maken maatwerk is. Onderstaand hebben wij een kleine selectie foto’s van de mogelijkheden geplaatst. Van mindere diepe 3D patronen, welke zorgen voor een mooie beleving van licht en schaduw, naar diepe 3D patronen. Van prachtige patronen met een bescheiden reliëf, naar opvallende speelse patronen. De foto’s zijn gaaf en wij kunnen u verzekeren dat de panelen daar in echt niet voor onder doen! 

3D paneel
3D paneel
3D paneel
3D paneel

TRENDKLEUREN

Hoe gaaf is dezekleurenlijn Ovatta! Vijf schitterende matte kleuren volgens de laatste trends; flessengroen, olijfgroen, vergrijsd met een vleugje blauw, nachtblauw en lila. Zoals op onderstaande moodboards is te zien, zijn deze kleuren een perfecte match met warme houtsoorten, stoer beton, elegant marmer of stijlvol leer. De stalen liggen in onze showroom klaar om bewonderd te worden. (met dank aan Decolegno voor foto’s)

Ovatta UB50