TRENDS

MARMER

Marmer is al sinds de klassieke oudheid een zeer gewilde steensoort. Niet alleen de hardheid van dit product is een pluspunt. Het materiaal heeft een prachtige lichtinval waardoor het een chique uitstraling heeft. Een keukenblad van marmer is helaas niet voor elk huishouden geschikt.  Marmer is een natuursteensoort dat ‘leeft’. Vuil trekt sneller in dan bij andere steensoorten en ook wanneer je wijn hebt gemorst of een theezakje op het aanrecht hebt laten staan, kun je dit maar beter heel snel schoonmaken. Sommige mensen vinden dit juist een charme, anderen houden hun blad liever jaren zo mooi alsof hij net geplaatst is. Voor de laatste groep mensen is er dan ook het marmerlook blad. Met de prachtige kleurschakeringen en aders zoals in een marmer blad, maar minder vlekgevoelig!

Marmer blad Van Dam Interieurbouw
Marmerlook blad Van Dam Interieurbouw

LEER

Wij zijn groot fan van het natuurlijke materiaal leer. Eén van de redenen is dat je met leer alle kanten op kunt. Leer is stoer en robuust, maar ook zacht en warm. Hiernaast is leer verkrijgbaar in allerlei varianten; glad, met reliëf, fantasie decor en bontlook. Ook met de kleuren kun je het zo bont maken als je zelf wilt. Naast wit, bruin en zwart is leer ook verkrijgbaar in het zilver, brons, goud én glanzend metallic. Uiteraard hebben wij ook diverse grepen met leer in ons assortiment zodat u ook uw houten meubels een spannende touch kan geven. (kijk voor  meer grepen met leer op de website van Prodinter)

Natuurlijke materialen Leer

3D RELIËF

We hebben het al eerder gezegd;  één van dé trends van 2020 zijn de panelen met 3D reliëf.  Op de foto’s ziet het er heel mooi uit, maar hoe zien de 3D panelen er in het echt uit?  Wij zijn op onderzoek uitgegaan om meer te weten te komen over deze trend. Verrassend is dat de 3D panelen in heel veel soorten, maten en in elke kleur beschikbaar zijn. Dit is super fijn voor ons, en uiteraard ook jullie, aangezien alles wat wij maken maatwerk is. Onderstaand hebben wij een kleine selectie foto’s van de mogelijkheden geplaatst. Van mindere diepe 3D patronen, welke zorgen voor een mooie beleving van licht en schaduw, naar diepe 3D patronen. Van prachtige patronen met een bescheiden reliëf, naar opvallende speelse patronen. De foto’s zijn gaaf en wij kunnen u verzekeren dat de panelen daar in echt niet voor onder doen! 

3D paneel
3D paneel
3D paneel
3D paneel

TRENDKLEUREN

Hoe gaaf is deze nieuwe kleurenlijn Ovatta! Vijf schitterende matte kleuren volgens de laatste trends; flessengroen, olijfgroen, vergrijsd met een vleugje blauw, nachtblauw en lila. Zoals op onderstaande moodboards is te zien, zijn deze kleuren een perfecte match met warme houtsoorten, stoer beton, elegant marmer of stijlvol leer. De stalen liggen in onze showroom klaar om bewonderd te worden. (met dank aan Decolegno voor foto’s)

Ovatta UB50

DÉ 7 KEUKENTRENDS VAN 2020

In 2019 zagen we een opkomst van stoere zwarte keukens en robuuste eiken keukens. In 2020 zet deze trend zich door, maar gaan we ook ontzettend veel leuke ontwikkelingen op het gebied van keukens zien. Hieronder vind je dé 7 keukentrends van het nieuwe decennium op een rij. (met dank aan keukenglas.nl voor tekst en foto’s)

1. NATUURLIJKE MATERIALEN

1. Natuurlijke materialen

We gaan ze zien in aanrechtbladen en keukenkastjes, in zowel ruwe als gladde afwerkingen.

2. OPEN WOONKEUKENS

De keuken is “the heart of the home”. We zien dat steeds meer keukens bij de woonkamer worden betrokken. Hierdoor is de keuken niet alleen meer de plek om te koken, maar juist een plek om gezellig samen te komen.

3. BLAUW EN GROENTINTEN

3. blauw en groentinten

Blauw en groen zijn dé kleuren voor het nieuwe decennium. Van pasteltinten tot de diep donkere en rijke kleuren, we gaan diverse (kleur)combinaties en ton-sur-ton (diverse tinten van dezelfde kleur) in de keuken zien.

4. METAAL TEXTUREN

Metaalaccenten in de keuken gaan ook een grote rol in 2020 spelen. Van geborsteld goud op de keukenkastjes tot subtiel glanzend koperen details in het aanrechtblad.

5. NEW LIGHTING

Licht in 2020 is onderdeel van het complete keukendesign. Licht wordt overal in verwerkt, aan de onderkant van de keukenkastjes, in het kookeiland, strips tegen het plafond en dimbaar LED achter glas. Alhoewel de traditionele lichtbron blijft bestaan, gaan we vanaf nu meer creatieve en ruimtebesparende licht opties verkennen.

6. TEXTUUR KEUKENKASTEN

6. TEXTUUR KEUKENKASTEN

Koos je voorheen nog een leuk kleurtje of een mooie houtsoort voor je keukenkastjes, gaan we nu een stap verder en kiezen we voor 3D reliëf. Structuur op de keukenkastjes is een nieuw design feature die je keuken net dat beetje extra geeft.

7. MARMERLOOK

7. MARMERLOOK

Marmer is weer terug van weg geweest. De mooie en unieke patronen zien we zowel terug op het aanrechtblad als op de achterwand.

7.MARMERLOOK 2

Elk uniek patroon, zowel licht als donker, kan geprint worden op een glazen achterwand.