LANDELIJKE KEUKEN

De landelijke keuken kenmerkt zich door klassieke nostalgie. Sierlijkheid staat hierbij voorop en komt terug in de klassieke sierlijsten, grepen, ophangrekjes of andere tierlantijntjes. Een landelijke keuken is vaak een houten keuken in een bruine of witte kleur. Met ervaart een landelijke keuken als huiselijk, gezellig en sfeervol.

Op deze pagina laten wij u enkele voorbeelden zien van landelijke keukens die wij hebben gemaakt. Voor meer voorbeelden verwijzen wij u door naar ons portfolio.

Deze witte houten keuken is mooi afgewerkt met sierlijsten, kaders en fronten met v-naadjes. De bijpassende luxe sierplank en buffetkast maken deze keuken helemaal af. Mede door de gekleurde tegels en originele gootsteen is deze keuken net even anders.

Deze keuken laat zien dat geen één landelijke keuken hetzelfde is. De keuze is eveneens gevallen op de kleur wit, maar door de keuze voor vlakke fronten en grepen in plaats van knoppen krijgt de keuken een andere uitstraling. Ook de afwerking van de voorzijde van het werkblad speelt hierin een grote rol. Dit voorbeeld geeft ook goed weer wat de kleurkeuze van de muur met de sfeer in de keuken doet.

Deze landelijke keuken neigt in zijn uitstraling iets meer naar de moderne varianten. De stoerdere handgrepen, een strak zwart werkblad en de keuze voor een kookeiland doen iets minder eer aan de klassieke nostalgie. Desalniettemin een keuken die door de nerf in de houten fronten een levendige uitstraling krijgt.