SHOWROOM

Sinds 2016 hebben wij ons gevestigd in een mooi pand op het industrieterrein Tappersheul in Oudewater. Naast onze werkplaats is hier tevens onze showroom gevestigd; en daar zijn wij trots op!

Wij voeren onze kennis- en voortgangsgesprekken graag in deze showroom (open op afspraak) aangezien wij hier verschillende soorten fronten, grepen en werkbladen tentoonstellen. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij laten u graag real-life de verschillen tussen kleuren en materialen zien.

Op deze pagina krijgt u vast een voorproefje van de verschillende mogelijkheden en maakt u kennis met een aantal van onze leveranciers.

FRONTEN

De front van uw keuken bepaalt de stijl en de sfeer die u met uw keuken uit wilt stralen. De keuken is de afspiegeling van uw smaak en om die reden is het dan ook niet meer dan logisch dat uw wilt dat alles aan uw keuken meer dan perfect is. De keuze uit keukenfronten is eindeloos. Naast de verschillende stijlen als een landelijke, moderne of robuuste keuken, zijn de keukenfronten ook in talloze kleuren en zowel met als zonder handgrepen verkrijgbaar.

FRONTEN VAN MASSIEF HOUT

Een massief houten keuken staat gelijk aan een keuken van zware kwaliteit en is dan ook de meest gekozen keuze voor keukens in het hogere segment. Vaak wordt gekozen voor eiken, essen of noten hout. Een massief houten keuken geeft een warme en gezellige uitstraling en komt vooral in een robuuste keuken heel mooi tot zijn recht.

FRONTEN MET FINEER

Een mooie alternatieve keuze voor massief houten fronten zijn de fronten met een hout fineerlaag. Het houtfineer wordt als laag op een plaat van MDF verlijmd. Het houtfineer is in vele nerfstructuren en houtkleuren verkrijgbaar en geven de fronten een uitstraling als van massief hout. Hiernaast is fineer tevens in uni-kleuren en tal van andere designs verkrijgbaar.

FRONTEN VAN MDF

Voor een moderne keuken wordt vaak de keuze gemaakt voor fronten van MDF. MDF is kwaliteit hoogwaardig en heeft een zeer gladde en fijne structuur. Door deze eigenschappen zijn MDF fronten zeer geschikt om af te werken met een hoogglans of zijdeglans laklaag. Uiteraard is deze lak in talloze kleuren te verkrijgen en geeft uw keuken en zeer strakke uitstraling.

FRONTEN VAN SPAANPLAAT

De voordeligste keuze is om te kiezen voor fronten van spaanplaat. Ook al is spaanplaat voordeliger dan de andere materialen het is zeer stevig en tevens van zeer goede kwaliteit. Spaanplaat heeft een ruwe structuur en wordt altijd voorzien van een melamine toplaag. Deze zeer gebruiksvriendelijke toplaag is verkrijgbaar in bijna alle denkbare kleuren en afwerkingen. Doordat aan deze toplaag ook structuur kan worden meegegeven, is een houtprint een veel gekozen optie.

 

Maatwerk staat bij ons zeer hoog in het vaandel en wij hebben dan ook geen leverancier voor onze fronten. Alle fronten en kasten worden door onszelf vervaardigd. Voor het hang- en sluitwerk maken wij gebruik van het gerenommeerde Oostenrijkse leverancier Blum.

Showroom fronten

GREPEN

De keuze van de juiste greep is cruciaal voor de afwerking van uw keuken. Nadat u naar volle tevredenheid de juiste front heeft uitgekozen, is de greep de finishing touch. Wanneer u echter bent gevallen voor een moderne greeploze keuken, kunnen de grepen u gestolen worden.

Het is niet verwonderlijk dat ook de grepen verkrijgbaar zijn in verschillende stijlen, materialen en kleurgebruik. Van mooie knoppen voor een landelijke keuken tot grove metalen grepen of juiste subtiele ringgrepen voor een robuuste keuken. Verkrijgbaar in onder andere de materialen RVS, chroom, ijzer, aluminium en hout. Naast de materialen zijn ook de beschikbare vormen van de grepen erg gevarieerd. Keuze te over en voor ieder wat wils. Naast de voorbeelden die wij in onze showroom laten zien, zijn er online nog veel meer mogelijkheden te vinden. Neemt u om inspiratie op te doen gerust een kijkje op de website van een van onze hoofdleveranciers Prodinter

WERKBLADEN

Alsof de bepaling van de stijl en indeling van uw nieuwe keuken nog niet moeilijk genoeg is, is ook de keuze voor het perfecte werkblad een tijdrovende klus. Naast de persoonlijke smaak die voor het grootste gedeelte meespeelt, zijn ook de duurzaamheid van het blad en het onderhoud dat het blad vergt belangrijke punten die meespelen bij het maken van de juiste beslissing. Hieronder vindt u een korte uitleg over de meest gebruikte materialen. Uiteraard beschikken deze materialen allen over hun eigen kleurenpallet.

KERAMIEK

Keramiek bestaat uit keramische plaatmateriaal en glasvezelmatten. Deze natuurlijke materialen worden onder hoge druk gebakken en geperst waardoor het zeer sterk is. De belangrijkste eigenschappen van een keramiek werkblad is dat keramiek niet poreus is, watervast, krasbestendig, hitte bestendig, kleurvast en onderhoudsarm. Een nadeel van een keramiek werkblad is dat deze alleen in een matte afwerking geleverd kan worden.

COMPOSIET

Composiet bestaat voor 95% uit kwartsiet. Dit natuurlijke materiaal staat bekend vanwege de hoge hardheid en zuurbestendigheid. Door de toevoeging van kleurpigmenten, granietkorrels en hars wordt dit alles onder zeer hoge druk en temperatuur gevormd. De belangrijkste eigenschappen van een composiet werkblad is dat composiet zeer krasbestendig is, watervast, zeer hygiënisch doordat er zo goed al geen putjes in het blad zitten en onderhoudsarm. Doordat kwarts van nature wit of transparant is, zijn er vele kleur- en structuurmogelijkheden. Een nadeel van een composiet werkblad is dat het niet mogelijk is om een vaste kleur en structuur te garanderen. Het blad kan dus afwijken van kleur en structuur van het blad dat u uitgekozen heeft.

GRANIET

Graniet bestaat uit 100% natuursteen en wordt gevormd door het ondergronds stollen van magma. Tijdens dit stollingsproces veranderen de mineralen in kristallen. Dit proces maakt dat elk aanrechtblad uniek in kleur en uitstraling is. De belangrijkste eigenschappen van een graniet werkblad is de krasbestendigheid, hittebestendig, zeer duurzaam en robuust. Een nadeel van graniet is dat dit materiaal niet waterdicht is en het verschillende keren geïmpregneerd moet worden. Hiernaast is graniet in een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar. Daarom kan het verstandig zijn om de keuken aan te passen aan het granieten blad in plaats van andersom.

SOLID SURFACE

Solid Surface is de verzamelnaam voor duurzaam oppervlakte materiaal. In dit geval voor een massief en homogeen kunststof werkblad dat bestaat voor 75% uit natuurlijke mineralen en voor 25% uit Acryl- of polyesterhars. De belangrijkste eigenschappen van een solid surface werkblad is de duurzaamheid, waterdicht en antibacterieel, naadloos en in talloze kleuren en designs verkrijgbaar.

Enkele nadelen van een Solid Surface werkblad is dat deze niet bestand is tegen zeer hete pannen en schalen en niet krasbestendig is. Gemaakte krassen zijn echter wel zelf eenvoudig te herstellen.

 

De leveranciers waar wij het meeste mee samenwerken zijn Steenhouwerij Smits en Leeuwerik. Zij zijn gespecialiseerd in het leveren van de merken Dekton, Silestone, Ceasarstone, Neolith en Diresco. Onze Solid Surface werkbladen zijn verkrijgbaar van het kwalitatief hoogwaardige merk Corian.

Stalen werkbladen
Stalen werkbladen